Ultimă oră. Terapia cu plasmă, ineficientă în lupta cu COVID-19. Noi reguli de tratament și ce medicament a fost scos din uz. Anunțul făcut de Dr. Beatrice Mahler

Ultimă oră. Terapia cu plasmă, ineficientă în lupta cu COVID-19. Noi reguli de tratament și ce medicament a fost scos din uz. Anunțul făcut de Dr. Beatrice Mahler
Dr. Beatrice Mahler: „Pacienții nevaccinați, infectați cu varianta Delta, au mai multă nevoie de spitalizare decât cei infectați cu alte tulpini”
Publicat: 04/12/2020, 08:57

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti, susține că terapia cu plasmă contra COVID-19 nu și-a dovedit eficiența, motiv pentru care tratamentul pentru virus a fost schimbat radical.

Potrivit noilor recomandări, este greșit ca un pacient să urmeze un tratament cu antibiotice, dacă nu are o infecție bacteriană. De asemenea, antiviralele sunt eficiente, însă doar dacă sunt administrate de la început. Totodată, asimptomaticii nu sunt obligați să urmeze vreo rețetă.

În continuare, Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti, a anunțat când se utilizează plasma și Remdesivirul pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Aceste lucruri le-am observat în practica de zi cu zi. Remdesivirul, în Institutul Marius Nasta îl indicăm în momentul în care pacientul se internează cu o formă severă, pentru că eficiența lui este categoric mult mai mare dacă se administrează din primele zile ale internării, când, practic, concentrația de virus în sânge este foarte mare.

Dacă vorbim de tratamentul cu plasmă, aici lucrurile sunt un pic nuanțate, din două motive. Pe de o parte, trebuie ales foarte atent momentul în care indicăm acest tratament. De asemenea, plasma este contraindicată la pacienții care au tromboze, or știm că o particularitate a acestei infecții este prezența trombozelor sau riscul de tromboze, iar pacienții cu forme critice dezvoltă tromboze, ceea ce contraindică folosirea plasmei.

Mai există un fenomen întâlnit, o reacție adversă, o reacție alergică, dacă pot s-o explic așa, pe care o dezvoltă unii pacienți la administrarea de plasmă ca urmare a anticorpilor pe care îi produce organismul și, practic, plămânul se blochează cu acești anticorpi împotriva plasmei administrate, crește volumul care se administrează și respirația devine foarte greoaie. Fenomenul poate dura până la șase ore și se poate solda chiar cu deces”, a anunțat Dr. Beatrice Mahler.

Ibuprofenul poate fi folosit în lupta cu COVID-19, susține Dr. Beatriche Mahler

Managerul Institutului “Marius Nasta” a mai precizat că utilizarea ibuprofenului este acum recomandată, în condițiile în care, la începutul pandemiei era preferat paracetamolul. Totodată, medicamentul Kaletra a fost scos din uz.

Eu am avut întotdeauna opțiunea de clasă de medicamente și am considerat că atunci când vorbim de un medicament, practic vorbim de clasa din care face parte, iar ibuprofenul și paracetamolul fac parte din aceeași clasă de antiinflamatoare. Au fost suspiciuni în primele momente de reacții adverse importante la administrarea ibuprofenului, dar care nu s-au dovedit în următoarele studii făcute. Prin urmare, administrarea medicamentelor din clasa antiinflamatoare nesteroidiene poate fi făcută în siguranță de orice pacient”, a mai precizat Dr. Beatrice Mahler.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Se SCHIMBĂ localitățile din România. Ordinul la Guvern: Timpul nu așteaptă!
Cum îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Locul din locuință unde modemul are cel mai bun randament
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de...
×